torsdag 14 juli 2011

Bali 4


Lång morgonpromenad på stranden för mig och Åsa. Frukost och morgondusch. Jaha. Dagen börjar med en förmiddag på stranden. Har alla med sig sina solglasögon, insmorda i solcreme, flippfloppen på, Check. Jag och Max hyr brädor och tar på oss långärmat för att inte skava sönder kroppen. Vågorna är skyhöga och vi bestämmer att om vi fångar samma våg och åker jämte varandra så ger det 20 poäng. 10 poäng är det om man åker hela vägen in till stranden. Vi samlar poäng. Lyckan är enorm när vi rider på samma våg och samtidigt tittar på varandra. Lite längre bort är det surfskolor. Massor av kritvita japaner och australiensare befinner sig i högsta koncentration kring hur man skall först ligga på brädan, sedan ställa sig upp för att hitta sin egna ballans. Folk skrattar. Det är en show för publiken. Vi är i läge för lunch. Moa hade dagen innan noterat ett ställe med bra priser och snygg inredning. Allt stämde när vi kom dit. Vi passade dessutom på att spela ett parti pool. Mätta gick vi tillbaka på hotellet och skall nu spendera en tid vid poolen med en god bok.
Det går inte att komma ifrån att nämna att detta är ett fullständigt överexploaterat område där det till största delen bara handlar om att sälja saker till turister. Allt som går att sälja. Elpistoler, lazer, viagra, you name it. I detta kaos av försäljning pågår det samtidigt hela tiden en massa religiösa handlingar där det offras en massa saker till de olika gudarna. Fast människor har så hängivet valt att arbeta för att sälja allt till turister så möts vi inte på något sätt av elakhet, negativa vibbar eller annat tråkigt, utan alla vill verkligen något gott. Vänligheten slår igenom på alla nivåer ifrån poliser till vaktmästare till någon som bara vill prata lite.
På kvällen hittade vi ett ställe att äta på som verkligen var bra. Vi åt, snackade och njöt av varandras närvaro. Trevligt. På hemvägen tog vi vägen på stranden. Vågorna slog hårt och gjorde ett dovt starkt ljud som nästan lät lite skrämmande. Natten är kommen och vi tackar för oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar